Tractament i publicació d’àudio

uocDescripció:

  • Nom: Tractament i publicació d’àudio
  • Credits: 6 ECTS.
  • Quadrimestre: 2n (sisè semestre).
  • Tipus:
    • Grau en Multimèdia: Formació obligatòria

Presentació de l’assignatura:

La música porta acompanyant l’ésser humà des de temps ancestrals. De fet, la capacitat dels homes i dones en percebre sons ha esdevingut part essencial de la seva supervivència, desenvolupant i evolucionant un sentit, la oïda, amb unes capacitats increïbles de captar petites i grans variacions en la pressió de l’aire.

Ha estat difícil enregistrar els sons al llarg de la història. Les partitures han estat un dels pocs medis físics per tenir, d’alguna manera, enregistrat un so o peça musical. No obstant, per interpretar-lo calen instruments i persones que els facin servir. Fins a temps recents no s’ha tingut manera de tenir un emmagatzemament físic i estàtic d’un so, d’una peça musical, que pogués reproduir-se sense necessitat de cap ésser humà. Això es va aconseguir amb l’arribada d’equips electrònics i materials i tècniques electromagnètiques, però no ha estat fins fa ben poc, fins l’aparició del concepte de digitalització i les màquines que l’interpreten (els ordinadors), que no ha estat possible realitzar un enregistrament massiu d’informació sonora amb unes capacitat d’edició i manipulació difícilment imaginables uns segles enrere. Si, a més, afegim les capacitat d’interacció social i compartició que ofereix la xarxa, les possibilitats augmenten exponencialment.

En aquesta assignatura es treballen competències relacionades amb la creació i edició de la informació sonora, passant per comprendre els límits de l’audició humana, per poder crear efectes sonors i bandes musicals que es poden compartir amb altres persones a través de la xarxa.

+info.

Anuncis